Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2011 12:23 - Диктатура на простотията
Автор: gadfly Категория: Политика   
Прочетен: 1727 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.04.2011 12:39


Историята за партийната агитация по време на училищно състезание в Пещера беше "скандална", както обичат да се изразяват медиите, но далеч по-шокиращи бяха обществените реакции към нея. 

Двайсет години след падането на етатисткия социализъм започват да се възраждат някои негови  черти. Разликата е, че преди 1990 етатизмът обслужваше идеология, а верността на масите към нея се насърчаваше от апарат, включващв  себе си "най-верните" слуги. Както може да се очаква, целта на слугите е да служат на определен господар - след като господарят (под формата на идеализъм и автокрация) си замина, слугите останаха в търсене на нов източник на команди. Днес те го намериха в лицето на партия ГЕРБ.

И докато през социализма лозунгите възхваляваха не само партията, но и научните и спортни постижения с които България тогава все пак можеше да се гордее, днес партийната агитация служи само и единствено да разделя хорския мироглед на добри хора (ГЕРБ и Негово Величество Бог Бойко Борисов) и зли "хора" ("комунистите" начело с людоедите от БСП, и като цяло всеки инакомислещ). Да ви звучи познато ? Тук дори не си говорим за идеология. Налице е тенденция за боготворене в мисленето на масите, която не им е насадена от някаква идеология, а очевидно е вродена. Честно казано, не мога да си обясня как е възможно разсъждаващ човек да напише следния коментар под новина в днес.бг:

"ЕЙ ..ДРАСКАЧИТЕ НА БСП-МАФИЯТА.СТИГА СТЕ РЕВАЛИ.РАЗБИРА СЕ ЧЕ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ УЧАТ ДА УВАЖАВАТ ДОБРИТЕ(ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ).....КАКТО И ДА ЗНАЯТ КОИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ(ЕСТЕСТВЕННО БСП И ГОЦЕ МИЛИАРДЕРА)
АЗ СЪЩО ПРАВЯ РЕКЛАМА НА ГЕРБ В САЙТОВЕТЕ КОИТО СЕ ПОСЕЩАВАТ ОТ ДЕЦА И ТИЙНЕЙДЖЪРИ [!!!].ТАКА ПРАВИМ ДОБРО НА БЪЛГАРИЯ.НЕКА ДА ЗНАЯТ ЧЕ НИКОГА ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ СТАНИШЕВИТЕ И ГОЦЕВИТЕ БАНДИ ВЪВ ВЛАСТТА.
ДА СЕ ГЛАСУВА САМО ЗА ГЕРБ.
А БСП---УМРЯ-- КАКТО ЗНАЕТЕ...."

Нямаше да бъда впечатлен от драсканията на този очевидно психически затруднен индивид, ако въпросният коментар в последствие не беше резониран от още няколко индивида и не беше получил 25 одобрения. Щом в условията на свободна комуникация има хора, които разсъждават по този начин, значи проблемът не е в социализма, който падна преди повече от 20 години. Проблемът е в еквилизма на мисленето, и очевидно Партия ГЕРБ е новата пътеводна светлина за тези, чието бъдеще трябва да е част от кръстоносния поход срещу "злите сили" на комунистическите канибали и мафиотите-вещери. И естествено, трябва да си имаме и папа.

Колкото до Красимира Симеонова, демиургът на партийната агитация за деца...ами какво да кажем - жената твърди, че не е уронила престижа на ГЕРБ и няма намерение да напуска. Значи всичко опира до престижа на Партията. Пролетариатът и солидарността са минало - пригответе се за диктатура на простотията.






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gadfly
Категория: Политика
Прочетен: 240743
Постинги: 28
Коментари: 164
Гласове: 240
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930