Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2012 13:40 - Нещо се крие от нас - или как покрай истерията с маите не забелязваме нещо смущаващо
Автор: gadfly Категория: Технологии   
Прочетен: 6212 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 05.01.2013 00:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Като предупреждение към четящите - ако имате слаби нерви, вярвате в конспирации или имате буйно въображение, този постинг не е за вас. И това предупреждение е сериозно, толкова сериозно, колкото и феноменът, с който ще ви запозная. Тъй като информацията, с която разполагам, е собствена и доста обемна, няма да събера всичко в един постинг. Ако има интерес, ще пусна продължения. 

Преди това трябва да споделя и още нещо. Тези от вас, които ме познават в истинския живот, знаят много добре какво е отношението ми към конспирациите и псевдонауката - за мен хората, които вярват в конспирации, са или отхвърлени от обществото наивници, мъчещи се да си намерят кауза, или шизофренно болни. Уфолозите са утайки, астролозите са грозни тарикати на дребно, предсказанията за края на света са жалки като шегите на Къци Вапцаров, а chemtrails и еврейското лоби просто не съществуват. За мен бог, чакри, енергии, духове, извънземни и тайни правителства няма, а подходът ми към всички е такъв на скептицизъм и съмнение до доказване на противното. 

Дължа ви това пояснение, за да не помислите, че ще ви уча да чистите подсъзнанието си от енергийна диария или как да медитирате с E.T. Не. Единствената причина, да напиша този постинг и да се поинтересувам от това явление е любопитство...и може би страх. Защото то е истинско, а обяснения за него никой не ни дава. Да продължа по същество. Миналата година, някъде около септември месец, по случайност попаднах на цял билюк от видеа в YouTube, на които от различни части на света е записан един и същи шум. Мощен, дори направо оглушителен, и идва право от небето - без конкретен източник.

Най-популярното видео от миналата година. (не е оригиналното)

Друг запис на странния шум от небето (оригинал)

Разучих този феномен, и се оказа, че свидетели на това явление има от много места - САЩ, Канада, Латинска Америка, Русия, Франция, Великобритания, Филипините. Първо си помислих, че това е някакво природно явление. После, като при всеки разумен човек, това ми заприлича на страхотна и добре организирана мистификация, или рекламна кампания за видеоигра/филм. След като установих монтаж във въпросното видео (а и други юзъри в Тубата са стигнали до същото заключение), представата ми за мистификация се затвърди. Проблемът е, че най-ранното видео - откъдето звукът е отрязан и монтиран на други видеа - не е фалшиво. 

Най-ранният запис, от август 2011  (оригинал)

Още по-странно е съдържанието на коментарите - мнозинството от потребителите твърдят, че са чували този, или подобен на него звук. Егати рекламната кампания, а ? Та пращам едно от тези клипчета на моя позната в чужбина. За мое удивление тя каза - "И аз го чух". Филмът е пълен. Реших да се подсигуря тройно, и пуснах нишка в един американски форум, където пиша често. Отговорите са общо 20. От тях 10 са "това бях аз след люта манджа". Седем бяха "сигурно са промишлени машини".  Три бяха "Не са машини, чух го по средата на нищото". И тук любопитството (а и вкарването във филма) ме засърбяха силно. 

След месец "разследване" стигнах до няколко заключения:

Първо, това не е рекламна кампания или мистификация.

Второ, има много фалшиви сведения и клипчета, чиято цел е ъплоудерите им да цъкат гледания на своите клипчета (защото очевидно много хора търсят допълнителна информация за явлението и искат да узнаят повече). 

Трето, звукът е напълно истински. Потвърждава се от репортажи на местни медии

Четвърто, теоретиците на конспирации налитат на явлението като мухи - казват, че това е HAARP, религиозните фанатици казват, че това е знак за Апокалипсиса, и какви ли не простотии. Особеното е, че теория за шумове, идващи от небето, до този момент не е имало

Пето, феноменът се разрастна неимоверно. До февруари 2012 десетки хиляди хора правят записи на такива шумове. Обособяват се и различни видове звуци - "стържещ", "реактивен двигател", "пулсиращ", "клапан" и други. Притеснението нараства и заради масовите, внезапни и едновременни измирания на птици и риби различни части на света около 3-ти януари. (Инфо от Нешънъл Джиографик). Обяснения има, но са все пак частични. Част от шумовете наистина са промишлени - по-специално "клапаните", които се оказват противоградни оръдия. Подобните на тъпан шумове се оказват ехо на сонди за "фракинг" от газодобивни полета. Друг силен и продължителен шум от април 2012 се оказва метеор, взривил се в атмосферата

Масовите и внезапни измирания на животни обаче не бяха обяснени - първо обяснението за смъртта на птиците в Арканзас бяха "фойерверки", но само два дни след това такива измирания се случиха в Швеция, Италия и Румъния, и версията се промени на "нормално измиране". Неубедително. Давам птиците като пример за съпътстващо шумовете явление. Съпътстващите явления са различни видове - често слаби земетресения в несеизмични райони (централна Канада и САЩ). Вертикален стълб от слаба, оранжева светлина в нощното небе също се оказа съпъстващо явление - обсъждахме шумовете с познат от САЩ, който беше крайно скептичен и описа това светлинно явление като единственото странно нещо, което е виждал. Учудих се, изпратих му любителски кадри от Ванкувър (активен по отношение на шумовете район, поне според сведенията), а той потвърди, че става въпрос за същото нещо. Разстройване на домашните животни също е съпъстващо явление - както е видно с кучето и падащият папагал в това видео. Едно свидетелство съществува и от Австралия, описващо необичайна буря с жълти и червени облаци, особени ветрове и дъжд, и съпътстващ гръмотевиците стържещ, метален шум, идващ от небето. 

Като шесто и последно - нито една голяма медия не съобщава за странните шумове и съпътстващите явления. Свидетелствата са много, форумите са активни, хората търсят обяснение, но такова не идва. 

През лятото на 2012 явленията затихнаха. От септември насам свидетелствата отново се увеличават. И я, изненада - тази есен отново масова смърт на птици и риби, и отново метеор избухва в атмосферата. Coincidence much ? 


Какво е обяснението ? 

Циркулират две достоверни теории за произхода на тези шумове и съпъстващите ги феномени. 

Според Теория номер 1, главният "виновник" е повишената слънчева активност. Мощните слънчеви ветрове удрят Земята и пораждат звуков еквивалент на "аврора бореалис", сиреч полярно сияние. Както знаем, Слънцето достига пика на своята активност на всеки 11 (или малко над 11) години. В началото или края на тези слънчеви цикли се наблюдават мощни слънчеви бури и други смущения. 

За пример може да послужи слънчевата супербуря от 1859 - толкова мощна, че дори без електрозахранване, телеграфите са можели да изпращат съобщения. Силни бури има около 1870, 1882 (също със странни светлинни явления), и - 11 години по-късно - през 1893. Именно от тази 1893 година в парка Йелоустоун (сеизмично активен район) има свидетелства за подобни шумове от небето. Интересното е, че тези феномени не съвпадат точно с определените от астрономите рамки на циклите. 

Явленията през 2011 и 2012 съвпадат с повишената слънчева активност - към края на 2011 до януари-февруари 2012, и от септември 2012 насам. 

Все пак, това няма да обясни земетресенията и бурите с особен цвят. Животните не са особено разстроени при слънчеви изригвания, освен ако не става въпрос за сериозни смущения в земната магнитосфера. Което е напълно възможно, имайки предвид откритата през 2008 година от НАСА огромна дупка в магнитосферата и преобръщането на представите ни за това си взаимодействаме със Слънцето. Слънчеви ветрове, идващи от вакуумно пространство и предизвикващи звук в границите на човешкото слухово възприятие, също не звучи убедително. 

Затова нека видим Теория номер 2. Тя касае промени в самото земно ядро. Ако то се ускорява или забавя по някаква причина (слънчево влияние също не е изключено), това може да предизвика триене между него и мантията. При триенето се произвеждат инфразвуци, които не могат да бъдат чути при напускане на планетата. Атмосферата обаче служи като резонаторна кутия за тези звуци, и ги връща обратно към земята и те стават чуваеми за хора и животни. 

Промените от планетарен мащаб могат да обяснят много от тези явления. Парадокс е, че сме стигнали чак до Плутон и отвъд с космически сонди, а познанията ни за собствената ни планета се простират до едва 14 километра дълбочина. Така че не можем да знаем дали това може да е причина за пораждането на тези шумове. И все пак, остава въпросът с бурята и метеорите. Обяснение за тях няма. 

Другите теории касаят извънземни, психологически експерименти, HAARP и цял куп подобни глупости. Не че тези двете са изцяло научни, но са най-рационални и достоверни. Защото е факт, че това явление предизвиква изключително много смут - а остава незабелязано, или умишлено игнорирано. Или просто нещо се крие от нас. 

image

Информация защо и как се правят фалшификати, заедно с анализ на съществуващи записи тук (сайтът е скептичен). Друг сайт, не толкова скептичен, по-скоро със събирателен характер. Препоръчвам първия. 




Потвърдени записи: 

Орегон, САЩ (доста страховито)

Тексас, САЩ - изключително ценен момент след 3:30. Забележете как шумът спира внезапно - не звучи много природно. 

Пенсакола, Флорида, САЩ - увеличете си звука. Забележителното в този запис е как птиците почти "отговарят" на колебанията в шума. 

Германия (рядък запис със светлинно явление)

Канада

Финландия

Полша

Франция

Бразилия - непотвърден запис

Колорадо, САЩ - пример за "клапанов" тип звук.

Монтана, САЩ

Германия, Хесен

Бродница, Полша

Австралия

Великобритания,  Великобритания 2





Статия от Дейли Мейл

Статия от Дискавъри Нюз

Статия от Хъфингтън Поуст






Гласувай:
8



1. staler - такааа, чувате шумове значи?и с...
11.12.2012 02:15
такааа,чувате шумове значи?и според вас федералния резерв не съществува,не е частно притежание на фамилиите ротшилд,рокфелер,бартбург....?и от кога са тези симптоми?
цитирай
2. gadfly - ...
11.12.2012 10:01
staler написа:
такааа,чувате шумове значи?и според вас федералния резерв не съществува,не е частно притежание на фамилиите ротшилд,рокфелер,бартбург....?и от кога са тези симптоми?


И аз това питам. Ако са отскоро, имате шанс за излекуване.
цитирай
3. анонимен - И аз започнах да чувам
11.12.2012 11:21
звуци и шумове, но чак след като навърших 70 години. И то във високочестотния диапазон. Понякога чувам и ангелски звуци, но може да ми е рано и да се заблуждавам. До тук с шегите.
Всичко е фалшификация. Вкл. и репортажите на "местните радиа", които се уповават на представени от "очевидци" материали. Всеки шум е обясним и няма нищо извънземно, или извънестествено. Всичко е компилация, мистификация или съчетание между двете.
цитирай
4. gadfly - ...
11.12.2012 11:31
andreshko написа:
звуци и шумове, но чак след като навърших 70 години. И то във високочестотния диапазон. Понякога чувам и ангелски звуци, но може да ми е рано и да се заблуждавам. До тук с шегите.
Всичко е фалшификация. Вкл. и репортажите на "местните радиа", които се уповават на представени от "очевидци" материали. Всеки шум е обясним и няма нищо извънземно, или извънестествено. Всичко е компилация, мистификация или съчетание между двете.


Аз не казвам, че са извънземни, и съм го подчертал два пъти. Има достатъчно природни явления, които изглеждат страно и необяснимо. И аз мислех, че са фалшиви - и много от тях са. Но броят на тези клипчета и коментарите по ютюб е прекалено голям, за да е обикновена мистификация. А и няма причина мои приятели да ме лъжат, че са чували такова нещо.
цитирай
5. анонимен - "А и няма причина мои приятели да ме лъжат, че са чували такова нещо."
11.12.2012 12:12
Зависи в какво "състояние" са били когато са "чували звуци". Може да се имали и зрителни халюцинации.
Един нещастник в квартала също "чува звуци и се бори с извънземни".
цитирай
6. gadfly - ...
11.12.2012 12:27
andreshko написа:
Зависи в какво "състояние" са били когато са "чували звуци". Може да се имали и зрителни халюцинации.
Един нещастник в квартала също "чува звуци и се бори с извънземни".


С шизофреници, наркомани и пияници не дружа.
цитирай
7. shtaparov - Записите навсякъде са менте!
26.12.2012 10:32
Има някаква менте история в тези записи. Интересно е,че са чути само в индустриално развити райони- няма сведения да са се явявали в Сомалия,Монголия,Албания,Гвинея или Еквадор! Така че по-добре да вярваме в БОГ,отколкото в тях!
цитирай
8. gadfly - Има някаква менте история в тези ...
26.12.2012 13:03
shtaparov написа:
Има някаква менте история в тези записи. Интересно е,че са чути само в индустриално развити райони- няма сведения да са се явявали в Сомалия,Монголия,Албания,Гвинея или Еквадор! Така че по-добре да вярваме в БОГ,отколкото в тях!


В доста от тези страни няма и качествен достъп до интернет.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gadfly
Категория: Политика
Прочетен: 239463
Постинги: 28
Коментари: 164
Гласове: 240
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031